KUNST aan TAFEL

PODCAST waarin Ans Vianen spreekt met inspirerende mensen over de rol die kunst in ons leven speelt. 

Hoe het begon ...

Ik ben een rijk mens. Samen met vier andere schoolvriendinnen zijn we 300 jaar geworden. Dat is uniek te noemen en daar ben ik dankbaar voor.

Het gaat een bijzonder jaar worden. 

Elk kroonjaar geef ik mezelf een cadeau wat niemand anders kan geven omdat ik ze zelf maak. Toen ik 50 was, waren dat de kunstwerken Daytime/Nighttime en Little Snowwhite.

Nu ik 60 ben, geef ik mezelf een podcast cadeau. De rode draad van de podcast bestaat eruit  welke relatie kunst speelt in het leven van individuele mensen en of kunst je leven kan veranderen. Elke discipline wil ik aan de orde laten komen. Kunst in relatie tot sport, religie, psychologie, schrijven, gezondheid, spiritualiteit, politiek, geld, filosofie, noem maar op.

En dat gaat leuk worden. Ik ga mensen interviewen die iets of juist helemaal niets met kunst hebben en hoop dat we met elkaar tot nieuwe inzichten komen. 

 

Graag stel ik de gasten in mijn podcast aan jou voor!

Plenty of space for a smooth sub-title!

Ciska Harte, meester in de rechten, meester in General Management en spellenmaker voor de leiders van morgen.

Een leven lang leren is belangrijker dan ooit. Weet je hoe je dit voor elkaar krijgt zonder uren in de boeken te hoeven duiken?

Abonneer je op de podcast Kunst aan Tafel en luister naar het inspirerende verhaal van Ciska Harte die haar internationale baan verruilde voor haar eigen bedrijf waarin ze leiders van morgen vaardigheden aanleert via spellen die zij volgens de Ludodidactiek heeft ontworpen.

Klik op een van de links om het verhaal van Ciska te beluisteren. Apple https://podcasts.apple.com/nl/podcast/kunst-aan-tafel/id1581244504?l=en&i=1000532172234

of Spotify

https://open.spotify.com/episode/0OxtLjJasJC3XTY2f7fXdr?si=bb08b51c0c654981Lees hier de podcast-paper van Ciska

Lees de podcast-paper met daarin fragmenten uit het inspirerende verhaal van Ciska Harte. In de podcast-paper zijn veel links opgenomen die extra informatie bevatten. Het verhaal zelf is te beluisteren via mijn podcast KUNSTaanTAFEL.
 Ciska verruilde haar internationale baan voor een eigen bedrijf waarin ze leiders van morgen vaardigheden aanleert via spellen die zij volgens de Ludodidactiek heeft ontworpen. Zo heeft ze in eigen beheer ‘The President’s Speech’ uitgebracht. In dit spel wordt op een speelse, leerzame en interactieve manier de kloof tussen theorie en praktijk overbrugt. Een leerzaam spel dat prima geschikt is om een team naar een nieuw level te brengen. Meester Cliff, schrijver van jeugdboeken en leraar in het basisonderwijs

Wat is het beste cadeau dat je je pasgeboren neefje cadeau kunt doen? Meester Cliff schreef een boek en daar bleef het niet bij. Abonneer je op de podcast Kunst aan Tafel en ontmoet Cliff de Rouw. Hoe je een gesigneerd boek kunt winnen, hoor je in de podcast.

Klik op een van de links om het verhaal van Cliff te beluisteren. 

Via Apple:  https://podcasts.apple.com/nl/podcast/kunst-aan-tafel/id1581244504?l=en&i=1000532178345

Of Spotify: 

https://open.spotify.com/episode/1WNfYhDmj3B3Fhia2ORslC?si=d2244cf138a74a85
Lees hier de podcast-paper van Cliff

Lees de podcast-paper met daarin fragmenten uit het inspirerende verhaal van Cliff de Rouw. In de podcast-paper zijn veel links opgenomen die extra informatie bevatten. Het verhaal zelf is te beluisteren via mijn podcast KUNSTaanTAFEL maar de link naar de podcast is ook opgenomen in de podcast-paper. 

Cliff heeft al twee jeugdboeken geschreven, 'Nachtmissies' en 'Geheime strijd' en vele schrijfwedstrijden gewonnen. Luister en lees waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. 
Mark Hazekamp, hoogleraar Kinderhartchirurgie LUMC/AMC

Wil je weten welk schilderij je zeker moet gaan bekijken als je in het Prado museum in Madrid bent? Of hoe 3D prints en virtual reality een weg banen binnen de wereld van de chirurgie? 

Abonneer je dan op de podcast Kunst aan Tafel en luister naar het verhaal van kinderhartchirurg Mark Hazekamp.

Via Apple:

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/kunst-aan-tafel/id1581244504?l=en&i=1000532189086

of Spotify: 

https://open.spotify.com/episode/5RmjUele7YHrFNslpsJ84s?si=1e947647d73349cb


Lees hier de podcast-paper van Mark

Lees de podcast-paper met daarin fragmenten uit het inspirerende verhaal van Mark Hazekamp. In de podcast-paper zijn veel links opgenomen die extra informatie bevatten. Het verhaal zelf is te beluisteren via mijn podcast KUNSTaanTAFEL maar de link naar de podcast is ook opgenomen in de podcast-paper. 

In de podcast-paper zie je de afbeelding van het schilderij dat Mark altijd gaat bekijken als hij in het Pradomuseum in Madrid is. Maar ook zie je afbeeldingen van de schilderijen die hij zelf maakt. Ontdek nog veel meer...Frank Douven, hoefsmid, sportvisser en alleskunner

Lees wat Frank als jong jochie al uitspookte op De Wallen in Amsterdam. Of waarom hij persé Anton Heijboer moest ontmoeten.

Abonneer je dan op de podcast Kunst aan Tafel en luister naar het verhaal van Frank Douven

Via Apple:

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/kunst-aan-tafel/id1581244504?l=en&i=1000535063606 

of Spotify: 

https://open.spotify.com/episode/6i82pxlR9VsL2yFU2y3LZo?si=f9e3b36fe24b42b2


Lees hier de podcast-paper van Frank

Lees de podcast-paper met daarin fragmenten uit het inspirerende verhaal van Frank Douven. In de podcast-paper zijn veel links opgenomen die extra informatie bevatten. Het verhaal zelf is te beluisteren via mijn podcast KUNSTaanTAFEL maar de link naar de podcast is ook opgenomen in de podcast-paper. 

In de podcast-paper zie je afbeeldingen van het vrije smeedwerk dat Frank gemaakt heeft. Waarom ik dit doe...?

Ik geloof dat kunst de wereld mooier maakt, het leven van mensen verrijkt en leert hoe je je grenzen kunt verleggen. En dat gun ik jou ook !

Podcast-paper

In mijn podcast KUNSTaanTAFEL ben ik nieuwsgierig naar de rol die kunst in jouw leven speelt. De podcastafleveringen kunnen door iedereen gratis worden beluisterd. 

Elke aflevering praat ik met een inspirerende gast, bespreken we een kunstwerk, krijg je een museumtip en nog veel meer.
Ik maak van elke aflevering een podcast-paper, waarin je de belangrijkste zaken terug kunt lezen, aangevuld met nog veel meer informatie, films, boekentips, enz. Meld je hieronder aan als je de podcast-paper automatisch wilt ontvangen zodra er een nieuwe podcastaflevering is verschenen. 

Your information is safe with us

NIEUW: de KUNSTaanTAFEL koffiemok

PODCAST luisteren wordt een stuk leuker met zo’n exclusieve KUNSTaanTAFEL koffiemok. De letters worden zichtbaar als de mok warm wordt door hete thee of koffie en verdwijnen als de mok afkoelt. € 12,95 ex verzendkosten. Magisch! Bestellen via de oranje knop. 

 

arrow_drop_up arrow_drop_down